opzet QR

Vanaf 1 oktober in de vitrines: 

 

COULEUR LOCALE van René Smulders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf oktober 2022 is een nieuwe vitrine-expositie te bezichtigen in de Sint Antoniesbreestraat in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Kunstenaar René Smulders heeft speciaal voor deze expositie dertig werken gemaakt voor de dertig vitrines in de Sint Antoniesbreestraat. Hij ging, gewapend met een fotocamera, in de straat op zoek naar de beeldbepalende kleuren. Smulders koos er tien uit en maakte van elke kleur drie kunstwerken. Hij noemt zijn werken schilderijen terwijl het uit hout gezaagde vormen zijn die hij heeft gekleurd. De verf maakt hij zelf met pigmenten die hij overal vandaan haalt. Je zou deze expositie kunnen zien als een ode aan de veelkleurigheid van de stad.

 

Lees het uitgebreide interview met René Smulders door Julia Vié ‘Uit een chaos van kleuren

 

Catalogus expositie

Er verschijnt een catalogus bij deze expositie waarin alle werken zijn opgenomen. Verder staat het interview met de kunstenaar van journaliste Julia Vié er in alsmede een essay over kleuren van Mila Lanfemeijer. De vormgeving is van Victor Levie.

De catalogus (€15,00 ex verzendkosten) is te koop via de shop op deze website en bij boekhandel Pantheon in de Sint Antoniesbreestraat 134. In dit boekje zijn alle kunstwerken opgenomen.